Only friends

Kinderen met een beperking zijn de norm in plaats van andersom

 

In Nederland zijn meer dan 2 miljoen mensen met een handicap,waaronder meer dan 70.000 kinderen. Wanneer je geboren bent met een lichamelijke of geestelijke beperking of een chronische ziekte hebt, dan is aanpassen de norm. Op school, in het dagelijks leven en op de sportclub gaat niets vanzelf. Er zijn mensen nodig die jou begrijpen en begeleiden. Op reguliere clubs is er vaak geen plek voor je of je voelt je er niet thuis.

 

Omdat het voor ieder kind belangrijk is om volledig zichzelf te zijn, hebben wij een omgeving gecreëerd waar kinderen met een beperking de norm zijn in plaats van andersom. Je bent goed zoals je bent!

Met deze simpele maar radicaal andere manier van denken over sport voor kinderen en jong volwassenen met een beperking, werd de basis gelegd voor een uniek en veelomvattend sportcentrum in Amsterdam. De integratie van kinderen met een handicap in een omgeving waar het niet hebben van een handicap de norm is, is helemaal niet zo vanzelfsprekend is als men vaak denkt.

 

Bij ‘Only Friends’ vindt daarom ‘omgekeerde integratie’ plaats. Hier krijgen kinderen en jongeren met een beperking de mogelijkheid om georganiseerd te sporten in een eigen, prettige en veilige omgeving. Maar ook alle andere kinderen zijn van harte welkom.

 

www.onlyfriends.nl